24
Facebook houdt vanaf heden rekening met de wensen van de overlijden persoon. Wanneer iemand van te voren aangeeft dat zijn of haar profiel door iedereen of door vrienden van vrienden bekeken mag worden, zal Facebook deze instellingen na het overlijden van deze persoon vasthouden.

Facebook na overlijdenDit was voorheen niet het geval. Nadat Facebook op de hoogte werd gesteld dat een gebruiker was overleden, werd het profiel omgezet naar een herdenkingsprofiel. Dit profiel kon alleen worden ingezien door Facebook accounts waarvan de overleden gebruiker een vriendschap verzoek heeft geaccepteerd.

Na het herzien van haar privacy policy is het nu mogelijk om de privacy instellingen van de overleden gebruiker te honoreren. Het account zal nog steeds worden omgezet naar een herdenkingsaccount en het zal niet meer mogelijk zijn om in het account in te loggen.

Naast de wijziging in het privacy beleid omtrent overleden gebruikers heeft Facebook ook een nieuwe feature aangekondigd welke betrekking heeft op de speciale herdenkingsaccounts. Vrienden van de overleden gebruiker kunnen een speciale Look Back video laten maken zoals eerder ter ere van het tienjarige bestaan van Facebook.