26
Als u aandacht naar u wilt trekken op het social media platform Instagram Twitter dan zult u, of iemand namens u, volledig op de foto gaan. Uit een studie van het Georgia Institute of Technology blijkt dat foto's met een gezicht beter scoren op het platform dan foto's zonder.

InstagramHet instituut trekt de conclusie op basis van het bestuderen van over een miljoen foto's die via het platform gedeeld zijn. Foto's waar minimaal één gezicht te zien is, ontvangen 32% meer reacties en 38% meer likes dan foto's waar enkel andere onderdelen van het lichaam of geen enkel persoon op te zien is.

Eén van de onderzoekers, Saeideh Bakhshi, liet weten dat het resultaat geen grote verrassing was. Hij verklaarde de bevindingen door het feit dat de mens sociaal aangelegd is en daarom zich sneller verbonden voelt met een menselijk gezicht dan met een object.

Uit de studie blijkt ook dat het uiterlijk van het gezicht weinig tot geen invloed heeft op de populariteit van een foto. Hetzelfde geldt voor het aantal personen op de foto. Een uitzondering op de regel is de foto van Amerikaanse talkshow host Ellen Degeneres en talloze Hollywood sterren die onlangs een Twitter record verbrak.

Overigens geven de onderzoekers aan dat het geen goed idee is om nu zoveel mogelijk foto's te plaatsen op uw Instagram account. Als u meer volgers heeft, wordt er ook meer over u gepraat maar als u uw account volspamt met foto's, heeft dit juist een averechtse werking.
Categorie: Sociale Media