06
opladen smartphoneHoe kunt u nu het beste uw smartphone opladen? Daar zijn meerdere theorieën over. Net als er veel verhalen rond gaan over wat u nu wel en juist niet moet doen bij het opladen van uw smartphone.

Deze geruchten zijn zo hardnekkig dat zij door velen als waar worden aangenomen. Hieronder vindt u de vier meest gehoorde verhalen die niet op de waarheid zijn gebaseerd. De lijst is opgesteld door Yahoo!

1. Het blijven opladen van de telefoon zorgt voor minder capaciteit

Deze claims is niet geheel onzinnig aangezien batterijen vroeger inderdaad sneller leeg raakt wanneer u deze na het opladen in de lader liet hangen. Tegenwoordig gaat dit echter niet meer op omdat batterijen een stuk slimmer zijn. Zo beginnen batterijen al vanaf 80% met het minder opnemen van stroom.

2. Laad uw batterij pas op als deze op 0% staat

Dit gerucht gaat al tientallen jaren ten ronde en werd zelfs in de begin dagen in twijfel getrokken. De Lithium-ion batterijen die vandaag de dag gebruikt worden hebben in ieder geval geen last van dit probleem. Het is dus niet zo dat als u de batterij in de oplader steekt wanneer deze slechts voor de helft leeg is dat de capaciteit van de batterij opeens gehalveerd is.

3. Het meerdere malen opladen van uw telefoon sloopt uw batterij

Een ander verhaal dat u erop wijst dat u maar beter kunt wachten totdat uw batterij volledig leeg is voordat u ophaalt, is de stelling dat des te vaker u uw telefoon in de oplader steekt, des te sneller uw batterij kapot gaat. In principe klopt dit wel, aangezien de batterij na verloop van tijd minder capaciteit heeft. Het maakt echter niets uit of u nu de batterij tweemaal van 50% tot 100% oplaadt of eenmaal van 0% tot 100%.

4. Het gebruik van uw telefoon tijdens het opladen is levensgevaarlijk

Dit verhaal is van een ander kaliber aangezien het uw eigen veiligheid betreft. Maar zolang u geen illegale oplader gebruikt en niet uw telefoon onder de douche gebruikt terwijl deze in de oplader zit, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u onder stroom komt te staan