Sociale media - facebook

Vijf handige tips voor het werven via social media

Steeds meer mensen maken in België gebruik van social media. Bedrijven zijn daarom al overgestapt op het maken van reclame op verschillende social media. U heeft toegang tot een groot publiek. Waarom dus niet social media inzetten voor het werven van getalenteerd personeel?

Het is belangrijk om als bedrijf een pakkende social media pagina te hebben. Hiermee maak je namelijk potentiële sollicitanten enthousiast om straks bij jou te komen werken. Het aantal mensen dat je straks een interview kunt aanbieden zal dus groter zijn, waardoor de kans dat je de juiste persoon vindt ook groter is.

Waar moet je opletten bij het werven via social media?

  1. Wees kort en bondig: Voor de omschrijving van de positie kun je het beste linken naar de vacature zelf. Schrijf in een pakkende zin wat de vacature inhoudt.

  2. Houd jouw pagina regelmatig bij. Het is belangrijk dat je laat zien dat je aandacht besteedt aan het bijhouden van jouw pagina. Dit schept vertrouwen en je komt direct in contact met de volgers.

  3. Zorg dat je social media gedeeld wordt. Dit kun je zelf doen maar je kunt ook aan je medewerkers en vrienden vragen om een handje te helpen.

  4. Wees jezelf als bedrijf en deel de laatste gebeurtenissen in je bedrijf op de site. Dit kunnen foto's van projecten zijn, maar ook van foto's van personeelsuitjes. Hierdoor creëer je een huiselijke sfeer.

  5. Koppel jouw social media pagina met andere aspecten van jouw bedrijf. Plaats bijvoorbeeld de vacatures niet alleen op jouw eigen bedrijfspagina, maar ook op je verschillende social media pagina's en koppel deze.

Facebook

Wij helpen u graag met het beheren van uw social media


U vind onze facebookpagina op www.facebook.com/megawebsites