SEO, gevonden worden op Google

Uw website zo ontwerpen dat u vanzelf bezoekers krijgt

Zou het niet geweldig zijn als u uw website zo kon inrichten dat de bezoekers vanzelf uw website vinden? Dan is het goed om te weten dat de lay-out en het ontwerp van uw website een grote rol speelt in het aantrekken van bezoekers. Dit staat los van hoeveel bezoekers uiteindelijk gebruik zullen maken van uw website.

SEO, is meer dan gevonden worden, het design moet aantrekkelijk zijn zodat de bezoekers willen blijvenHet aantrekken van bezoekers vergt een andere aanpak dan het behouden van bezoekers. Voor het binnenhalen van bezoekers zijn namelijk andere zaken van belang. Om veel bezoekers naar uw website te leiden, moet u goed zichtbaar zijn. Het is voornamelijk van belang dat de zoekmachines u weten te vinden. Dit is namelijk de plek waar bezoekers, en dus potentiële klanten, als eerst zullen zoeken.

Het is dus belangrijk dat, wanneer uw website klaar is om online te gaan, er rekening is gehouden met het aantrekken van bezoekers. Er zijn verschillende methodes om dit te bewerkstelligen en het is dan zelfs een apart vakgebied binnen Webdesign. Hieronder leggen we kort een aantal eenvoudige methodes uit voor u.

1. Rekening houden met zoektermen

Wanneer iemand op zoek is naar een bepaalde website, dan zal deze persoon een aantal woorden die relevant zijn voor zijn of haar zoekopdracht invullen in de zoekbalk. Zoekmachines stellen aan de hand van deze zoektermen een lijst op met zoekresultaten waarbij de websites die volgens de zoekmachine het meest relevant zijn voor de zoekopdracht samen.

In het geval van vrij algemene zoektermen is de concurrentie voor een eerste pagina notering levensgroot. Daarom is het aan te raden om in uw content zoektermen te implementeren die meer specifiek zijn, omdat de concurrentie voor deze zoektermen vaak minder groot is. Een voorbeeld: De zoekterm "bandenspecialist" is van toepassing op garages in heel België en Nederland terwijl "bandenspecialist in Mechelen" enkel van toepassing is op garages in de plaats Mechelen.

In de praktijk zijn er een hoop extra factoren die bepalen of uw website bovenaan de lijst van zoekresultaten komt maar in een notendop is dit hoe zoekmachines te werk gaan.

2. Gebruik van social media creëert extra bezoekers

Tegenwoordig speelt social media zoals Facebook een steeds grotere rol in het dagelijks leven van mensen. Ook in België zijn platformen als Facebook razend populair en is daarom een ideale manier om bezoekers taan te trekken. In Facebook is het bijvoorbeeld mogelijk om een pagina voor uw bedrijf aan te maken. U kunt dan aan uw vrienden vragen of zij uw pagina willen Liken. U heeft slechts 25 Facebook likes nodig om een eigen Facebook adres voor uw pagina te creëren. Daarnaast kunt u met deze pagina communiceren met uw (potentiële) klanten en telt de pagina als een extra verwijzing naar uw website.

Maar Facebook is niet het enige platform die deze optie aanbiedt. Ook Google+, Twitter en LinkedIn zijn interessante platformen om een bedrijfsprofiel aan te maken.

3. Online advertenties

Een andere manier om snel bezoekers te krijgen is door advertenties online te plaatsen. Dit kan op meerdere manieren. GoogleAds is een mogelijkheid die snel bezoekers kan genereren, maar afhankelijk van het succes ook prijzig kan worden. Ook via Facebook kunt u advertenties plaatsen die getoond worden aan mensen die uw pagina nog niet hebben geLiked.

Daarnaast zijn ook de oude manieren om te adverteren mogelijk via internet. U kunt bijvoorbeeld opteren voor een notering in de online pagina van de Gouden Gids.