SEO (Bovenaan in Google)

SEO (Bovenaan in Google)

SEO is een term die je overal op het internet tegenkomt. Sinds de opkomst van zoekmachines als Google is voor het websites een wedstrijd om op de eerste pagina van de zoekmachine te komen. Omdat iedereen websites vindt via de zoekmachine, betekent een notering op de eerste pagina een flink aantal meer bezoekers.

SEO staat voor Search Engine Optimization en is de verzamelnaam voor technieken die voor meer bezoekers moeten zorgen. Voor SEO wordt gebruik gemaakt van een aantal
geregistreerde sleutelwoorden (keywords). Door deze keywords op de juiste manier toe te passen, is het mogelijk om door Google of andere zoekmachines sneller gevonden te worden.

Over het algemeen wordt SEO toegepast voor het bereiken van de eerste pagina op Google. Andere zoekmachines zoals Yahoo! en Bing maken ook gebruik van hun eigen zoekalgoritmes. Google is echter op het moment de meest populaire zoekmachine dus veel SEO adviseurs richten hun peilen op het optimaliseren van een site voor de zoekalgoritmes van Google.

Hoe bepaalt Google dan of een site op de eerste pagina thuis hoort?


Google maakt gebruik van een aantal complexe zoekalgoritmes. Om op de eerste pagina van Google te belanden moet je goed op te hoogte blijven van de werking van deze algoritmes. Daarnaast is het ook belangrijk om op de hoogte blijven op de woorden en thema's waar mensen naar zoeken.

De structuur van de website speelt ook een rol. Fouten in de code kunnen ervoor zorgen dat de zoekmachine de inhoud van de site niet kan lezen. Het zoekalgoritme rekent ook af op gekopieerde content. Als jij klakkeloos de inhoud van een andere pagina kopieert, zal Google hiervoor minpunten geven waardoor de website niet op de eerste pagina met zoekresultaten zal verschijnen.

Een goede SEO aanpak is belangrijk omdat er binnen een bepaalde branche vaak veel concurrentie is. Je wilt natuurlijk dat de bezoekers op jouw pagina klikken en niet op die van de concurrent. Je wilt dus het liefst op de nummer één plek staan.

Welke technieken worden er zoal voor SEO gebruikt:


Site specifieke SEO marketing:
Stap 1: De SEO adviseur stelt een lijst op met sleutelwoorden met zo min mogelijk concurrentie die relevant zijn ten opzichte van de site.
Stap 2: Eén of meerdere sleutelwoorden worden verwerkt in het domeinnaam
Stap 3: De website wordt aangemeld bij Google en de andere zoekmachines.
Stap 4: Door middel van blogs of posts wordt een netwerk van externe links naar de website gebouwd.
Stap 5: De website wordt gekoppeld aan diverse social media platformen.

Google Tools:
Google heeft zelf een reeks apps beschikbaar gesteld die SEO adviseurs helpen met het opzetten van een succesvolle SEO marketingcampagne.
Deze apps zijn: Google Analytics, Google AdWords, Google AdSense, Sitemap, Website Optimizer en Google Webmaster tools.

W3C checker:
Wanneer Google of een andere zoekmachine niet kan lezen, kan het algoritme minpunten geven aan de site of relevante content wordt niet verwerkt in de waardering van het algoritme. Het is dus belangrijk dat de code klopt volgens de laatste standaard.

Op het Internet wordt de W3C standaard aangehouden als algemene standaard voor HTML code. W3C is de afkorting voor het World Wide Web Consortium. Het W3C bepaalt volgens welke regels websites geschreven moeten worden in HTML en CSS.

SEO vriendelijke URL:
Bijna elke SEO adviseur zal je aanraden om sleutelwoorden ook in de URL te verwerken. Het wordt afgeraden om pagina's in de URL te nummeren. In plaats daarvan worden sleutelwoorden gebruikt in de links naar pagina's met content.

Metadata
Google kijkt ook naar de Metadata tag. De Metadata tag staat in het begin van de code van een website en bevat onder meer beschrijvingen, een korte samenvatting en de sleutelwoorden.
Door deze informatie in de metadata in te vullen kan de Google zoekmachine jouw pagina makkelijker indexeren.

Robots.txt
Het is, zeker in het geval van een grote pagina, niet uit te sluiten dat een aantal pagina's op de website slecht scoren bij de Google zoekalgoritme. In de robots.txt kun je aangeven welke pagina's je wilt uitsluiten. Hierdoor worden deze pagina's niet opgenomen in de complete waardering van de site.

Kostprijs

Kostprijs Webdesing

Omwille van het variabel aspect van SEO, zijn er verschillende mogelijkheden die u kunt kiezen.

U hoeft niet alle opties te kiezen om al goed te scoren.

Nadat we exact weten wat u wenst kunnen wij u ook een correcte prijs geven.

 

Google ziet uw tekst