Help jij mij mee de strijd tegen kanker te ondersteunen?

Marathon Barcelona 2017 voor Loop naar de maanKanker. Het verwoest zoveel meer dan de cellen in je lichaam. Dat kon ik van heel dichtbij meemaken bij een close vriendin C. die dat proces doormaakt. Ze versloeg uiteindelijk de kanker, maar die overwinning is zeer relatief. De bestralingen tastten haar longen zodanig aan dat ze minstens zes keer per jaar een bronchitis krijgt die gemakkelijk drie à vijf weken aansleept. Daardoor kan ze haar werk als kinderverzorgster niet meer opnemen, geraakt ze ook niet aan ander werk waardoor ze afhankelijk is van een schamel inkomen van de ziektekas. Ik moet je niet vertellen dat dit serieuze materiële beperkingen met zich meebrengt. Om maar te zwijgen van al het andere leed dat je deel is tijdens dergelijke strijd. Bij C. kostte het haar ook haar huwelijk.

Ook al is er medicatie op de markt die haar zouden kunnen helpen, toch kan ze die niet nemen omdat haar de financiële middelen ontbreken om ze te bekostigen en deze niet terugbetaald worden door de ziekteverzekering. Omdat ze niet voldoet aan een quotum van een bepaalde stof in haar lichaam. Daarom staan mensen zoals C. in de kou.

Omdat ik haar en andere mensen die aan kanker lijden of er de gevolgen van dragen een warm hart toedraag, ben ik al sinds vorig jaar loper voor de actie Loop naar de maan, een initiatief van Kom op tegen kanker. De opbrengst gaat naar onderzoek dat een directe invloed bewijst op het leven en welzijn van de patiënt én waar de financiële nood het hoogst is.

Graag doe ik er nog een positief schepje bovenop. Vanaf heden tot het einde van de actie (8 oktober 2017) schenk ik 10% van de opbrengst van Megawebsites aan deze mooie campagne.

Jij kan ook zeker je steentje bijdragen. Door zelf loper te worden, door mij als loper te steunen of de campagne te sponsoren. Met je bedrijf of als particulier. Vanaf 40 euro ontvang je trouwens een fiscaal attest, maar elke bijdrage is waardevol. Vele kleintjes maken ook groot, dus laat je niet weerhouden door de gedachte dat een klein bedrag er niet toe doet. Ik dank jullie alvast uit de grond van mijn hart.

Warme groet,
Olivier