25
Onlangs hebben diverse Amerikaanse toezichthouders in een luisterzitting verklaard dat de Bitcoin gezien kan worden als een wettig betaalmiddel. Zowel de SEC als het ministerie van Justitie gaven op hun beurt aan zowel bezwaren maar ook kansen te zien in het legaliseren van de Bitcoin.

Eén van de grootste bezwaren tegen de Bitcoin is de potentie om de munt in te zetten voor criminele transacties. Afgelopen maand werd er een online portaal voor criminele handelaren opgerold waar illegale handel werd gedreven en betaald werd in Bitcoins.

Het blijft dan ook belangrijk om extra scherpe controles uit te voeren wanneer de Bitcoin internationaal als volwaardige munt wordt gezien.
Aan de andere kant is de Bitcoin als virtuele munt een veilig betaalmiddel dat efficiënt en snel gebruikt kan worden voor het afronden van transacties waardoor de munt unieke voordelen biedt.

Dat de Bitcoin door steeds meer handelaren als een betaalmiddel en interessante investering wordt gezien, is duidelijk zichtbaar in de koers van het valuta. Een jaar terug was een Bitcoin slechts 20 dollar waard. Tijdens de luisterzitting bereikte de virtuele munt echter een waarde van maar liefst 900 dollar. Dit is inmiddels afgezakt naar een nog steeds fors bedrag van 735 dollar.

Steeds meer online bedrijven kijken naar de mogelijkheid om Bitcoins als betaalmiddel te aanvaarden. De Nederlandse dienst thuisbezorgd.nl kondigde twee weken terug aan dat zij nu ook Bitcoins accepteren maar ook grotere onlinediensten zoals PayPal en eBay kijken naar de mogelijkheden.
Categorie: Innovaties, Cloud