16
Zoals je misschien al gemerkt heeft, is vorig jaar de oude vertrouwde e-maildienst Hotmail.com ingeruild voor de meer geavanceerde en vernieuwde e-maildienst Outlook.com. De Outlook e-maildienst is eveneens gratis en beschikt over de vele apps en features die je vandaag de dag van een e-maildienst kunt verwachten.

Een probleem is echter dat Microsoft met Hotmail jarenlang achter de feiten heeft aangelopen. Terwijl Hotmail.com in tien jaar tijd nauwelijks vooruitgang heeft geboekt, is de belangrijkste concurrent, Gmail, van een simpele e-maildienst uitgegroeid tot een voltallige cliënt met boordevol opties.

De nieuwe e-maildienst van Microsoft zal dus een behoorlijke inhaalslag moeten maken aangezien Gmail inmiddels meer dan honderd miljoen gebruikers heeft. Microsoft heeft alvast één manier gevonden om dit te kunnen realiseren: een simpele migratiedienst.

Microsoft biedt van heden namelijk een e-mailmigratie aan van Gmail.com naar Outlook.com. De migratiedienst moet het verhuizen van een Gmail account naar een Outlook account vereenvoudigen. Wanneer u al uw e-mails en andere informatie handmatig zou moeten migreren, dan zou u dagenlang bezig zijn.

Het migreren werkt heel eenvoudig. Wanneer u een nieuwe Outlook.com account aanmaakt, kunt u deze koppelen met uw Gmail.com account. U zult hiervoor wel dit Gmail account moeten kunnen verifiëren. Daarna kunt al uw berichten overzetten. Outlook plaatst uw nieuwe berichten als eerste zodat ondertussen geen e-mailberichten mist.

Tot slot zult u ook nog een laatste maal moeten inloggen op uw Gmail.com account. U moet namelijk instellen dat alle berichten die naar uw Gmail.com e-mail automatisch worden doorgestuurd naar uw nieuwe Outlook.com account.

De migratiedienst is deze week voor het eerst beschikbaar gesteld. De update wordt echter geleidelijk aan uitgerold dus het kan zijn dat u nog niet gebruik kunt maken van deze dienst. Probeer het in dat geval over een aantal dagen nog eens. Microsoft heeft aangegeven dat zij nog niet bezig zijn aan een soortgelijke migratiedienst voor Yahoo e-mailadressen.
Categorie: Cloud