20
Ondanks dat internet inmiddels ook in België een ingeburgerd begrip is, is er toch nog een aanzienlijk deel van het land dat een internetloos leven leidt. Zo'n drie op de twintig Belgen maakt geen gebruik van internet. Eurostat, het Europese bureau van statistiek, maakte deze cijfers onlangs bekend.

In België kwam het internetgebruik relatief laat op gang vergeleken met omringende landen. Niet alleen internetgebruik bleef achter maar ook de penetratie van eCommerce en mobiel internet. België heeft de laatste jaren echter een behoorlijke inhaalslag gemaakt waardoor het bijzonder is dat er nog zoveel Belgen zijn die helemaal nooit gebruik maken van het internet.

Momenteel beschikt vier van de vijf Belgen thuis over internet. Hiermee steekt België net boven het Europese gemiddelde uit. Toch zijn er elf Europese landen waar de penetratie van het internet groter is dan in België. Onze noorderburen, Nederland, is koploper met 95% terwijl landen als Bulgarije, Roemenië en Griekenland waar nauwelijks de helft van de mensen over internet beschikken onderaan staan.

Ook steeds meer Belgen weten de online diensten van de overheid te vinden. Dit percentage ligt inmiddels op 50%. Dit ligt ruim boven het Europese gemiddelde van 41% maar is nog steeds weinig vergeleken met Nederland en de Scandinavische landen.
Categorie: Cloud