15
PayPal is jaren geleden opgericht om online betalen zonder creditcard te vereenvoudigen. Inmiddels heeft PayPal overal ter wereld een kantoor gevestigd en maken miljoenen mensen gebruik van PayPal.

Paypal
Toch is het afrekenen met PayPal in een webshop nog altijd chaotisch. Wanneer u namelijk in een internetwinkel via PayPal afrekent, wordt u meegenomen naar de website van PayPal en verzocht u zich aan te melden om de betaling te bevestigen.

PayPal heeft de laatste paar jaar hard gewerkt om hun betaalsysteem makkelijker en meer intuïtief te maken. Deze doorverwijzing is echter voor veel gebruikers een doorn in het oog. Vandaar dat PayPal besloten heeft om internetwinkels de mogelijkheid om PayPal in hun website te integreren zodat er niet een omweg naar de website van PayPal gemaakt hoeft te worden.

PayPal is nu bezig met het testen van deze feature, evenals een aantal andere features, met een selecte groep van internetwinkels. Tot deze features behoort onder andere de mogelijkheid om je met PayPal aan te melden op een site. Dit zal waarschijnlijk hetzelfde werken als de "Aanmelden met Facebook" knoppen die op veel websites te vinden zijn.

Het is de bedoeling dat het testen op korte termijn afgerond wordt en dat binnen zes maanden internetwinkels de mogelijkheid krijgen om PayPal in hun website op te laten nemen. Deze feature zal overigens niet alleen voor PC's beschikbaar zijn. Ook mobiele websites kunnen profiteren van deze nieuwe optie.