16
Het is alweer zeven jaar geleden dat wijlen Steve Jobs vol trots zijn nieuwe meesterwerk aan het grote publiek toonde. 2007 was het jaar van de iPhone. Sindsdien is de markt van mobiele telefonie niet meer hetzelfde.


iphone5Maar de iPhone heeft ook voor vele andere verschuivingen gezorgd. Wij hebben ter ere van de zevende verjaardag van de iPhone een samenstelling gemaakt van zeven zaken die sinds de iPhone nagenoeg overbodig zijn geworden.

1. De Blackberry

Het eerste slachtoffer van de iPhone was de Blackberry. En hoewel er nog een aantal adepten zijn die zweren bij een fysiek toetsenbord, is er weinig over van het Canadese bedrijf dat ooit de markt van mobiele telefoons domineerde.

2. iPod

Om het tweede slachtoffer van de iPhone heeft wijlen Steve Jobs waarschijnlijk moeten lachen als een boer met kiespijn. De komst van de iPhone betekende langzaam het einde van de iPod. Aangezien de iPhone alles kan wat de iPod kan, stapte men al snel massaal over naar de iPhone.

3. Digitale compacte camera's

Kent u ze nog, de digitale compacte camera's van o.a. Sony? Waarschijnlijk vind u ze tegenwoordig terug in de discount sectie van de plaatselijke elektronicahandel. Tegenwoordig zit er namelijk op iedere smartphone een degelijke camera. Welk toestel is daar het eerst mee begonnen? Juist, de iPhone.

4. Kaartlezen met een landkaart

Het is een zicht dat we al jaren niet meer gezien hebben. De passagier op de voorste stoel met een gigantische landkaart voor haar of zijn neus. Sinds de iPhone is er gewoon geen reden meer om een papieren landkaart aan te schaffen. Zolang Google maar aardig genoeg is om een Google Maps versie voor iOS uit te brengen natuurlijk.

5. Wekker

Al voor de iPhone was het al aantrekkelijk om de mobiele telefoon als wekker te gebruiken. Met de audiokwaliteit en de mogelijkheden om uw eigen wekkergeluid in te stellen, heeft de iPhone de wekker van het nachtkastje naar de kast gewezen.

6. Tafeletiquette

Eerlijk is eerlijk. Dit is niet echt een positieve verandering. Sinds de iPhone is men vaak meer bezig om hun diner op Instagram te plaatsen dan daadwerkelijk te genieten van de maaltijd.
Met de iPhone kunt elk moment van de dag E-mailberichten, SMS berichten, Facebookberichten, Twitterberichten en nog veel meer soorten berichten en meldingen ontvangen. Het is soms best fijn om 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Maar als u echt ongestoord wilt werken, kunt u de iPhone beter uitzetten.