22
Het aantal Belgen met een vaste internetaansluiting blijft gestaag groeien terwijl inbelverbindingen bijna niet meer gebruikt worden. Ondertussen hebben meer dan 3,7 miljoen Belgen een vaste internetverbinding. Bijna 20% van deze internetaansluitingen zijn zakelijke aansluitingen.

Internet in BelgiëZowel het aantal zakelijke- als particuliere internetaansluitingen is vergeleken met afgelopen jaar gestegen. Het aantal particuliere aansluitingen steeg met 1,52% terwijl het aantal zakelijke aansluitingen met 1,29% is gestegen. Vooral het laatste komt als een verrassing omdat deze markt daarvoor nog een kleine krimp kende. Daarnaast is de zakelijke markt in ieder geval een markt met weinig groei waardoor deze cijfers veelbelovend zijn.

Tegenwoordig maakt bijna heel België gebruik van een vaste internetaansluiting. Inbelverbindingen worden enkel gebruikt in het geval van nood en dienen dan ook als een back-up lijn voor het geval de vaste internetaansluiting ermee kapt. Er zijn daarnaast maar weinig providers die überhaupt een inbelverbinding aanbieden.

Het nieuws is een opsteker voor België waar geruime tijd de opkomst van het internet achterbleef met de rest van West-Europa. Belgen staan over het algemeen sceptischer tegenover deze nieuwe ontwikkeling dan andere Europeanen. Daarom heeft het accepteren van internetwinkelen langer geduurd in België dan in andere Europese landen.
Categorie: Cloud