24
Als u de afgelopen periode geen gebruik heeft gemaakt van videostream dienst YouTube, dan zult u wellicht de volgende keer dat u de site bezoekt verrast worden. Google heeft er namelijk voor gekozen om de lay-out van de site deels aan te passen.

De belangrijkste verandering is het centraliseren van het design waardoor de menubalk eenvoudig opgeborgen kan worden of juist aangeroepen kan worden. Het resultaat is dat de videostreams op deze manier groter op het beeldscherm getoond kunnen.

Het nieuwe design is een logische keuze. De video's zijn immers de reden waarom mensen de site bezoeken. Maar dit is niet de enige aanpassing van de lay-out. Dankzij de veranderingen is het ook makkelijk om een afspeellijst te maken en aan te passen. Door middel van een nieuwe tab kunt u de afspeellijsten die u heeft aangemaakt en afspeellijsten van kanalen die u volgt doorbladeren.

De nieuwe lay-out van YouTube is gebaseerd op het Cards-concept welke ook gebruikt wordt voor de lay-out van Google Now, Google Glass en Google Maps.
Het is mogelijk dat de nieuwe lay-out nog niet zichtbaar voor u is. Google is afgelopen vrijdag begonnen met het uitrollen van de update. Niet alle gebruikers zullen tegelijk over de nieuwe lay-out beschikken.
Categorie: Sociale Media