26
De clouddienst van Microsoft, SkyDrive, zal vanaf heden door het leven gaan als OneDrive. Microsoft werd verplicht tot het wijzigen van de naam nadat mediagigant BSkyB via de rechtbank bezwaar had gemaakt over de naam. Deze zou consumenten in verwarring brengen en het idee geven dat het om een dienst van BSkyB gaat.

OneDriveSinds 19 februari wordt er dan ook niet meer gesproken over SkyDrive maar over OneDrive. Microsoft heeft echter van de gelegenheid gebruik gemaakt om naast de naam ook een aantal andere wijzigingen door te voeren zoals het bewaren van vorige versies van een document. Dankzij deze nieuwe features komt OneDrive qua functionaliteit steeds dichter in de buurt met alternatieven als Google Drive en Dropbox.

Microsoft is tevens gestart met een ludieke actie waarmee u de capaciteit van uw OneDrive account in totaal 5 GB groter kunt maken. Iedere keer dat u een nieuwe gebruiker doorverwijst naar OneDrive, krijgen u en de nieuwe gebruiker 500 MB extra opslagruimte. Een gratis account begint met 7 GB. Wanneer u gebruik maakt van deze actie en de optie om automatisch foto's van uw telefoon naar OneDrive up te loaden, kunt u deze capaciteit uitbreiden naar 15 GB zonder een cent te hoeven te betalen.

Tot slot heeft de Android app van OneDrive een update gekregen waardoor het mogelijk is om video's via uw account te bekijken en te delen met anderen. Deze optie was al beschikbaar voor de iOS en Windows Phone Apps.

Microsoft geeft aan dat er ook een speciale OneDrive oplossing voor zakelijke klanten in de planning staat maar geeft niet aan wanneer we deze kunnen verwachten. De meerwaarde en de prijs van een zakelijk OneDrive account is ook nog niet duidelijk. Als u meer ruimte nodig heeft, zul u voorlopig het moeten doen met de betaalde uitbreidingen van de standaard OneDrive account.