06
Sinds kort is het niet alleen mogelijk om een mailtje te sturen via Outlook. Microsoft is het afgelopen jaar druk bezig geweest om Outlook uit te breiden en zoveel mogelijk diensten te integreren met het e-mailprogramma. Het resultaat is dat het nu ook mogelijk is om via Skype te bellen vanuit Outlook.com.

De nieuwe feature staat zowel audio- als videogesprekken toe. Het enige wat u hoeft te doen om gebruik te maken van de feature is het installeren van een plug-in voor uw browser. De plug-in is ook beschikbaar voor Apple computers die gebruik maken van de browser Safari. Daarnaast kunt u op een Windows PC videogesprekken in HD kwaliteit voeren; tenminste, als u en de andere kant over de juiste materiaal beschikken.

Microsoft maakt grote stappen met het integreren van hun verschillende diensten naar één centrale dienst. Mogelijk heeft de softwaregigant besloten om over te gaan tot één centrale site voor al haar diensten om het gemakkelijker te maken voor de gebruikers. De diensten van Google zijn immers ook vanuit één centrale site te gebruiken.

De Skype dienst voor Outlook.com gebruikers was voor een kleine groep al eerder bruikbaar. De dienst is nu uitgerold naar iedereen met een Outlook account. Eerdere problemen met de dienst, zoals de problemen die optraden wanneer Skype in Outlook wordt geactiveerd terwijl de desktop applicatie op de achtergrond draait, zijn volgens Microsoft inmiddels verholpen.
Categorie: Innovaties, Cloud