24
Google werkt aan nieuw algoritme voor Google Panda, een algoritme die Google helpt met het bepalen van de getoonde zoekresultaten. Dit wiskundig hoogstandje zorgt ervoor dat sites met een hoge kwaliteit bovenaan de lijst komen en sites met keyword spam onderaan of niet in de zoekresultaten voorkomen.

Google PandaHoe heeft het veranderen van deze formule invloed op uw onderneming? Simpel. Volgens Matt Cutts, baas van de webspam divisie van Google, zal het nieuwe algoritme niet automatisch website van grotere onderneming voortrekt ten nadele van kleinere ondernemingen. Bij de huidige versie is dit nog wel het geval waardoor het uitermate lastig is voor een klein bedrijf om op de eerste plek van zoekresultaten te komen.

Cutts kondigde de geplande veranderingen aan tijdens het SEO-symposium welke plaatsvond op de het Search Marketing Expo. De Google topman heeft helaas nog geen datum gegeven maar er wordt gespeculeerd dat de veranderingen vanaf mei of anders juni live zal gaan.

Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn dan wordt het interessanter voor kleinere bedrijven om te investeren in meer uitgebreide SEO-marketing. Het is echter een kwestie van "Eerst zien, dan geloven". Vooralsnog heeft Google er zelf ook baat bij wanneer grotere ondernemingen met genoeg marketing bovenaan kunnen blijven staan vanwege diensten als Google AdWords.