24
Bent u eindelijk, na drie jaar, gewend aan de "nieuwe" interface van Firefox? Bereid u zich dan maar alvast voor op de komende versie van Firefox, Firefox 29. De bèta versie van Firefox 29 is sinds kort verkrijgbaar. Firefox 29 zal eind volgende maand beschikbaar worden gesteld.

FirefoxFirefox 29 zal de browser in een geheel nieuw jasje stoppen. Mozilla heeft een compleet nieuwe interface ontwikkeld. De interface krijgt de naam Australis mee en is tamelijk anders dan u misschien gewend bent. Het doel van de nieuwe gebruikersinterface is een beter geheel creëren tussen de verschillende interface van de desktop versie en de verschillende mobiele apps.

Welke veranderingen kunt u zoal verwachten? Als u zich zorgen maakt dat u moet wennen aan een geheel nieuwe interface dan doet u dat waarschijnlijk voor niets. De meeste aanpassingen in de interface zijn vrij subtiel. Wel verdwijnt de oranje Firefox knop welke in de desktop versie aanwezig is en krijgt het wijzigingen tabblad een make-over.

Tot nu zijn de meeste bèta testers tevreden over de nieuwe look van Firefox. Toch zijn er ook een aantal gebruikers die minder te spreken zijn over het ontwerp. Speciaal voor de mensen die liever gebruik blijven maken van de oude interface maar toch de nieuwste versie van Firefox willen gebruiken, kunnen straks een speciale extensie binnenhalen. Met deze plug-in is het mogelijk terug te schakelen naar de oude lay-out zonder dat u concessies maakt op het gebied van veiligheid en compatibility.

Het is mogelijk dat Firefox er voor kiest om de nieuwe lay-out te verschuiven naar Firefox 30 in plaats van Firefox 29. In dat geval hoeft u zich pas in juni zorgen te maken over het nieuwe gezicht van de browser. Firefox heeft bekend gemaakt dat de extensie voor de oude lay-out, de Classic Theme Restorer, tegelijk met Firefox 30 uitgebracht zal worden.
Categorie: Innovaties