01
Als u op zoek bent naar een clouddienst voor het online beheren van uw bestanden dan heeft u op het moment al veel opties. De meest bekende online clouddiensten zijn Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox. Al deze diensten hebben weer hun voor- en nadelen.

BelgacomEén van de nadelen is dat de servers van bovenstaande diensten in de Verenigde Staten staan. Om deze reden is de Europese Safe Harbor wet die persoonlijke gegevens van Europese burgers beschermt niet van toepassing.

Er is nu echter een oplossing voor dit probleem. Tenminste, als u klant bent van Belgacom. De Belgische provider lanceert 1 april haar een clouddienst voor haar eigen gebruikers. Alle klanten van Belgacom ontvangen 10 GB opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit van een account kan echter uitgebreid worden naar 30 GB of 200 GB. De kosten voor deze uitbreidingen bedragen respectievelijk 2,95 euro en 9,95 euro per maand.

Net als andere clouddiensten kunt u de Belgacom cloud vanaf u PC, smartphone en tablet benaderen. Daarnaast kunt u deze cloud ook vanuit de aparte Belgacom TV dienst gebruiken.

De cloud is van te voren meerdere maanden getest. Duizenden Belgacom klanten hebben al gebruik kunnen maken van de dienst waardoor het product 100% af beschikbaar gesteld zal worden. Aan de hand van feedback van eerste gebruikers is de gratis opslagcapaciteit uitgebreid van 2 GB naar 10 GB.
Categorie: Cloud