21
Net zoals Google ooit begon als een zoekmachine en nu een eigen besturingssysteem heeft ontwikkeld, smartphones en tablets produceert en talloze diensten aanbiedt, is Facebook van plan om haar takenpakket flink uit te breiden. Wat ooit begon als een contactsite voor vrienden en familie is binnen een paar jaar flink uitgegroeid.

De volgende stap van Mark Zuckerberg en co. is echter een zeer gewaagd, mochten de geruchten waar zijn. Facebook denkt er namelijk na om het bankwezen in te stappen en naast haar bestaande diensten ook financiële dienstverlening aan te bieden.

De Financial Times heeft aangegeven dat Facebook een aanvraag heeft ingediend bij de financiële waakhond in Ierland. Aangezien het hoofdkantoor van Facebook vanwege belastingtechnische redenen in Ierland staat, moet de aanvraag in dat land ingediend worden.

Wat voor diensten is Facebook precies van plan aan te bieden?

Wat zijn de mogelijkheden wanneer Facebook financiële dienstverlening aan haar pakket zou toevoegen?

Facebook heeft de mogelijkheid om gebruikers van het platform geld met elkaar uit te laten wisselen door middel van een elektronisch rekeningnummer te koppelen aan een account. Het is momenteel al mogelijk om een creditcard te koppelen aan een Facebook account. Hierdoor is een dergelijk rekeningnummer dan ook niet een hele grote stap.

Facebook is nu in gesprek met drie mogelijke samenwerkingspartners voor het opzetten van dit systeem: TransferWise, Moni Technologies en Azimo. In de VS is het inmiddels

Financiële dienstverlening belangrijk in slag om India

De keuze om ook financiële dienstverlening toe te voegen aan Facebook kan worden verklaard door de slag om India die op het moment plaatsvindt. Aangezien het land één van de dichtst bevolkte landen ter wereld is, zijn er veel potentiële Facebook gebruikers te vinden in het land.

De eisen van Indiërs zijn echter weer anders dan Amerikaanse of Europese gebruikers. Indiërs zouden vooral baat hebben bij een platform dat hen in staat stelt internationale transacties uit te laten voeren. Door deze optie in Facebook te bouwen krijgt het platform eindelijk de kans om ook op deze lokale markt te domineren.