05

Wist u dat u dankzij uw iPhone letterlijk overal te volgen bent? Dankzij een speciale feature zendt de iPhone een signaal uit waardoor elke stap die u neemt van buitenaf terug te zien is. Op deze manier is het mogelijk om de exacte planning van uw dag, tot op de minuut af, te zien.

uw iPhone volgt uAls u na de onthullingen van Snowden over de NSA hier een akelig gevoel van krijgt, is het fijn om te weten dat het mogelijk is om deze feature uit te schakelen.

De grote boosdoener is de locatievoorziening optie. Dankzij deze mogelijkheid is het voor Apple eenvoudig om precies bij te houden waar u zich op ieder moment van de dag bevindt. Apple negeert deze bron van informatie niet en houdt deze gegevens dan ook nauwkeurig bij.

Apple houdt deze gegevens bij om de gebruikerservaring van de iPhone te verbeteren. Deze informatie kan relevant zijn voor apps en maakt het mogelijk om betere en meer persoonlijke informatie te tonen op het moment dat u hier naar op zoek bent.

Apple stelt dat deze informatie niet op een server maar enkel lokaal op uw toestel wordt opgeslagen. De informatie zal dan, volgens Apple zelf, niet met anderen gedeeld worden.

Het is echter goed voor te stellen dat u dit deze zaak uiterst merkwaardig vind en deze optie graag uitschakelt. Dat kan gelukkig dan ook!
Navigeer naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en scroll naar beneden totdat u de optie Systeem hebt gevonden. Ga daarna verder naar Veelbezochte Locaties > Geschiedenis. Hier vind u een uitgebreide lijst met alle plekken die u heeft bezocht.

U kunt deze lijst verwijderen door een scherm terug te gaan en de optie Wis geschiedenis te selecteren. U schakelt daarna de feature uit door opnieuw een scherm terug te gaan en Veelbezochte Locaties en Locatievoorziening uit te schakelen.

Categorie: Mobiel internet