15

Dat LinkedIn populair was in België was al langer bekend. Maar dat de professionele tegenhanger in ons land zo populair is dat er inmiddels meer dan 2 miljoen Belgen zich voor LinkedIn hebben aangemeld. Daarmee staat België, volgens LinkedIn Benelux, in de internationale top 10 qua LinkedIn gebruikers.

LinkedINBijna de helft van de Belgische professionals (45%) heeft zich ondertussen aangemeld voor LinkedIn. Met name in grote steden als Antwerpen, Brussel en Luik is LinkedIn mateloos populair. Dit heeft vermoedelijk te maken met de grote onderlinge concurrentie tussen professionals en de financiële sector welke in deze steden sterk vertegenwoordigd is.


Want met name professionals die werkzaam zijn in de financiële sector hebben interesse in LinkedIn. Daarnaast is LinkedIn ook in trek onder professionals die werkzaam zijn in de IT branche, de gezondheidszorg, de bouw en de Belgische overheid.

Dit blijkt ook wel uit de top 3 werkgevers van Belgische LinkedIn abonnees. Bovenaan staat de Europese Commissie met meer dan 10.000 leden, op de voet gevolgd door BNB Paribas Fortis en KBC Group, beide financiële instellingen.

LinkedIn wordt in België met name gebruikt door professionals die een hoge functie zoals manager bekleden of eigen ondernemer zijn. Naast management zijn ook sales, marketing en natuurlijk HR afdelingen die veelvuldig gebruik maken van het netwerk.

In de Belgische onderwijswereld is men ook actief op LinkedIn. Het netwerk wordt alleen anders ingezet. In plaats dat onderwijzers op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, gebruiken zij het netwerk om contact te onderhouden met oud-studenten.

De speciale tools die LinkedIn aanbiedt om reclame te maken (Marketing Solutions) of personeel te werven (Talent Solutions) worden ook door een aantal toonaangevende bedrijven in België gebruikt.

Categorie: Sociale Media