15

Kunt u zich voorstellen hoe ons land eruit ziet als er geen dijken waren of wanneer deze zouden doorbreken? Dat is nu mogelijk met het World Under Water project dat opgezet is via crowdfunding platform Carbon Story.

 

World Under Water maakt gebruik van de Google Maps API voor het binnenhalen van 3D beelden maar past deze aan. Wanneer u uw adres invult, krijgt u niet de huidige situatie te zien maar eerder uw woning wanneer deze blank staat.

In de beelden reikt het water tot twee meter hoog. Dat is hoog genoeg voor de meeste mensen om door hun huis te zwemmen in plaats van te lopen. De website is niet heel erg selectief; overal ter wereld staan huizen steevast twee meter onder water, zelfs wanneer het huis zich diep in de bergen bevindt.

World under Water is dan ook puur ontworpen om mensen een idee te geven hoe Waterworld nu in het echte leven er uit ziet. Op deze manier hopen de initiatiefnemers dat er meer wordt nagedacht over klimaatverandering en de gevolgen die deze verandering met zich mee kan brengen.

Als bonus biedt de website ook de optie om uw carbon footprint te berekenen. U krijgt daarnaast ook de optie om andere milieubewuste projecten van Carbon Story te ondersteunen.

Gent under water

Categorie: Innovaties