22
De Europese webshops blijven het goed doen. Het afgelopen jaar is de omzet uit online verkoop gegroeid naar een bedrag van maar liefst 363 miljard euro. Het overgrote deel van deze omzet, te weten 87,6%, is behaald door webshops uit landen binnen de Europese Unie. Vergeleken met het jaar daarvoor is de omzet met 16,3% toegenomen. De grote drie voeren de lijst aan

Net als voorgaande jaren zijn het voornamelijk Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk, de drie grootste landen en economieën binnen de EU, waar online shoppen populair is. Samen zijn deze landen goed voor een omzet van 221,6 miljard euro en 69% van de omzet van online verkopen binnen de EU.  

Het is nog niet bekend welk aandeel Belgische webshops in dit geheel hebben. De precieze omzetcijfers van webwinkels uit eigen land zijn nog niet verwerkt. Om toch een idee te krijgen, verwijzen we naar de uitspraken van de Belgische handelaar Comeos welke vorige week aangaf dat online omzet van Belgische winkels rond de 4,89 miljard euro bedraagt.

Meer dan een half miljoen webshops

Europa telt inmiddels meer dan een half miljoen webshops. Aan het einde van het afgelopen jaar stond de teller volgens het onderzoek van Ecommerce Europe. De overkoepelende organisatie verwacht dat het aantal binnen drie tot vier jaar de miljoen zal bereiken.

Ook de omzet zal volgens Ecommerce Europe blijven stijgen. De verwachtingen voor dit jaar zijn opnieuw toren hoog. Er wordt ingezet op een omzet van 425,5 miljard euro en ook de verwachtingen voor de komende jaren zijn hoog.
Categorie: Webshops