17
Op het internet draait het om zien en gezien worden. U zou dus bijna denken dat u het maken heeft met het leven van Hollywood. Dit is natuurlijk niet waar, maar voor een website is het erg belangrijk om gevonden te worden. Webmasters huren dan ook vaak specialisten in die gebruik maken van de nieuwste technologieën om een website onder de aandacht te brengen.

Belgische webmasters lopen op dit gebied nog echter achter. Zij maken minder vaak gebruik van de nieuwste technieken om een website aan de man te brengen. Het resultaat is dat Belgische websites minder in de schijnwerper komen te staan. Dat is de conclusie van Woorank, een startup uit het Belgische Brussel, na een analyse van meer dan 2 miljoen internetpagina's.

Om deze resultaten tot stand te brengen, heeft Woorank gebruik gemaakt van een analysetool welke de eigenschappen van internationale internetpagina's registreert. Deze resultaten worden door middel van big data met elkaar vergeleken op een groot aantal parameters. Belgische websites scoorden, net als Zwitserse websites, volgens de tool niet goed.

De parameters waarop de websites vergeleken worden, kunnen in vier groepen verdeeld worden. Uit de analyse blijkt dat Belgische sites slecht scoren op het gebied van mobiel internet, delen via social media, vindbaarheid voor zoekrobots en gebruik van analysetools om inzicht te krijgen over de bezoekersstromen.