22
Spotify, de muziekdienst waarmee je ongelimiteerd muziek kunt streamen voor een vast maandelijks bedrag, is inmiddels bij de meeste internetters ingeburgerd. Het was dan ook wachten totdat een soortgelijk platform voor boeken beschikbaar zou zijn. In de Verenigde Staten is het zo ver.

Amazon heeft nu namelijk in de VS Kindle Unlimited uitgebracht. Met Kindle Unlimited kunt u voor een maandelijks bedrag van slechts 9,99 dollar per maand zonder beperkingen 600.000 boeken uit de Kindle-bibliotheek lezen.

Kindle Unlimited is niet alleen bruikbaar op de Kindle Fire en andere hardware van Amazon. In principe kunnen alle mobiele apparaten waar de Kindle-app op geïnstalleerd is, gebruik maken van een Kindle Unlimited abonnement.

Momenteel houdt Amazon een speciale actie. De eerste 30 dagen zijn geheel gratis. Bovendien krijgt u 3 maanden toegang tot Audible, een platform van Amazon voor audioboeken. Gebruikers van dit proefpakket hebben een uitgelezen kans om de geroemde Whispersync-technologie uit te proberen. Deze technologie maakt het mogelijk om binnen een enkele klik te schakelen van lezen naar luisteren en andersom.

Helaas is Kindle Unlimited nog alleen beschikbaar in de VS. Het is niet bekend wanneer en of de dienst ook in Europa beschikbaar zal zijn. Bovendien zijn niet alle boeken beschikbaar omdat Amazon nog met een aantal uitgeverijen niet overeen gekomen is over de prijs van het "streamen" van hun boeken.