10
In een poging om het internet veiliger te maken, gaat Google beveiligde sites voorrang geven. Websites die zowel gebruik maken van een SSL-verbinding en waarbij de URL begint met https:// in plaats van http:// zullen voortaan hoger op de lijst met zoekresultaten terecht komen.

GoogleBeide zijn een signaal dat een website veiliger is dan sites zonder deze protocollen. Daarom hamert Google dan ook sinds een paar jaar op het overschakelen naar https/SSL. Tijdens de Google I/O conferentie maakt Google dit punt opnieuw duidelijk en de wijzigingen in het zoekalgoritme bevestigd de positie van Google opnieuw.

Momenteel hebben de aanpassingen in het zoekalgoritme nog geen grote invloed op de zoekresultaten. De kans dus dat uw site een plek in de lijst met zoekresultaten voor relevante keywords verliest, is vrij klein. De inhoud van de website is nog steeds vele malen belangrijker.

Toch is het mogelijk dat in de toekomst het belang van de protocollen een grotere rol zal spelen. Het is dus aan te raden om op korte termijn over te schakelen naar een https:// site.