17
De Chinese computerfabrikant Lenovo is de afgelopen jaren flink gegroeid. Inmiddels is Lenovo HP voorbij gestreefd en is de Chinese producent van computers de grootste van de wereld. Ondertussen zijn het echter niet computer, maar smartphones het belangrijkste product voor het concern.

De afgelopen drie maanden heeft Lenovo meer smartphones dan computers verscheept. Een paar jaar terug was dit nog ondenkbaar, maar vergeleken met vorig jaar zijn de verkoopcijfers van smartphones met 39% toegenomen. Lenovo doet het ook nog steeds goed op de computermarkt, alhoewel deze markt tanende is.

Lenovo timmert ook aan de weg in Europa. Het bedrijf is momenteel dankzij haar ThinkPad laptops vooral populair in het Europese bedrijfsleven. Lenovo is nog geen grote speler op de Europese smartphone markt.

In de thuismarkt ligt het echter heel anders. Volgens het Chinese bedrijf zelf is Lenovo de grootste smartphone fabrikant van China. Of deze claim klopt, valt te betwisten omdat Lenovo onder druk staat van Xiaomi. Laatstgenoemde maakt sindskort met haar goedkope smartphones furore. Zelfs Samsung voelt de druk van Xiaomi.

Wereldwijd heeft Lenovo 20% van het marktaandeel van normale computers in handen. De rek is er echter nog niet uit aangezien Lenovo tot nu dit jaar opnieuw meer computers heeft verscheept dan dezelfde periode een jaar terug. Hetzelfde geldt voor tablets. Op deze markt hoeft Lenovo enkel Apple en Samsung achter zich te laten.
Categorie: Mobiel internet