Sinds kort worden Facebook gebruikers actief benaderd door het platform om nogmaals te bekijken welke gegevens zij wel en niet willen delen. Facebook hoopt door gebruikers zelf na te laten denken wat zij precies delen zij een beter idee krijgen over hun privacy en hopen op die manier de vele bezwaren tegen het gebruik van het platform aan te pakken. Sinds kort worden Facebook gebruikers actief benaderd door het platform om nogmaals te bekijken welke gegevens zij wel en niet willen delen. Facebook hoopt door gebruikers zelf na te laten denken wat zij precies delen zij een beter idee krijgen over hun privacy en hopen op die manier de vele bezwaren tegen het gebruik van het platform aan te pakken.
Facebook raakte een aantal maanden terug opnieuw in opspraak na het aankondigen van een nieuwe feature. Deze nieuwe feature maakt het mogelijk om toepasselijke reclames aan te bieden voor Facebook gebruikers. Het addertje onder het gras is dat hiervoor gebruik gemaakt wordt van het surf verleden van de gebruiker.
Gebruikers kunnen deze feature echter uitschakelen maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat zij weten hoe. Facebook heeft de afgelopen maanden er hard aan gewerkt om het aanpassen van de privacyinstellingen makkelijker en logischer te maken. Het platform hoopt daarbij de commotie rondom mogelijke privacy schendingen te bedaren.
Het is niet de eerste keer dat Facebook in opspraak raakt vanwege problemen met de privacy van haar gebruikers. Het platform is bereid om een onderzoek over het bewaren van privacygevoelige gegevens in te laten stellen door de Amerikaanse overheid. Ondertussen bereid in Europa men zich voor op een groepsrechtszaak tegen de social media gigant.