12

In België staat het werken door middel van een smartphone of tablet in het Belgische bedrijfsleven voorop als het gaat om prioriteiten. Het overgrote deel van de Belgische ondernemingen hecht veel waarde aan het volgen van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Data News.

 

Meer dan 1 op de 5 Belgische ondernemingen zien het faciliteren van mogelijkheden voor het mobiel werken voor hun medewerkers een absolute must. Bovendien zien meer dan helt van de Belgische ondernemers het strategische belang in van mobiel werken. Daarnaast zijn vrijwel alle Belgische ondernemingen het met elkaar over eens dat mobiel werken in de toekomst een grote rol zal spelen.

Niet alle ondernemingen zijn echter van plan een groot deel van hun budget te besteden aan mobiele mogelijkheden. Slechts iets meer dan 1 op de 4 Belgische ondernemers verwachten dat het budget binnen het bedrijf in de toekomst flink verruimd zal worden.

Het gebruik van mobiele telefoons en tablets voor het werk beperkt zich overigens in het land zelf. Vanwege de hoge roamingkosten is het werken vanuit het buitenland met mobiele apparaten nog niet populair. Wellicht zal het afschaffen van deze kosten, welke gepland staan in de toekomst, hier verandering in brengen.
Categorie: Mobiel internet