13
Op veel websites is tegenwoordig Facebook integratie aanwezig. Dat wil zeggen, dat als u bijvoorbeeld een reactie wilt plaatsen, u eerst in Facebook moet inloggen. Dit betekent helaas ook dat uw volledige naam bekend is, aangezien Facebook streng optreedt tegen pseudoniemen.

Aangezien steeds meer gebruikers het beleid van Facebook hekelen - één van de grootste krachten van het internet was namelijk de mogelijkheid anoniem uw mening te verkondigen - komt Facebook met een afzonderlijke app voor gebruikers die hun anonimiteit koesteren.

Volgens The New York Times zal het met de app mogelijk zijn op gevoelige onderwerpen te reageren - zoals de Israël/Palestina kwestie - zonder dat uw volledige naam zichtbaar is. Mocht u dus er een aparte mening op na houden, dan kunt u deze straks uiten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke represailles.

Aan het hoofd van het ontwikkeling van de app staat Josh Miller, voormalig CEO van Branch, een mediabedrijf dat zich specialiseert in online discussiegroepen welke onlangs is overgenomen door Facebook. Hoe de app precies werkt en of deze ook gekoppeld zal zijn aan Facebook zelf, is nog niet duidelijk.