15
Niets is zo wispelturig als de prijs van domeinnamen. Een belangrijke pijler voor de prijs van een domein is hoe vaak er op deze naam gezocht zal worden. Dat betekent dat een middelmatige domeinnaam van de één op de andere dag een grote hit kan worden.

Een goed voorbeeld van een dergelijk domein is ebola.com. Op het moment is het wereldnieuws in de ban van deze verschrikkelijke ziekte. Een paar jaar geleden dacht men echter nog dat deze ziekte inmiddels de wereld uit geholpen was en farmaceutische bedrijven achtte destijds het niet de moeite waard om een vaccin achter de hand te houden.

Inmiddels sterven, met name in Afrika, honderden mensen een pijnlijke dood aan de ziekte en er is sprake van een ebola crisis. In de Verenigde Staten overweegt men een vliegverbod voor landen waar ebola heerst en alle knappe koppen ter wereld zijn haastig op zoek naar een remedie. U kunt zich dus wel voorstellen dat het aantal zoekopdrachten naar de term ebola de afgelopen maanden explosief is gestegen.

De ongelukkige situatie is echter "goed" nieuws voor de jongens van Blue String Ventures. Zij kochten in 2008 het domein "ebola.com" voor een prikkie op en zijn nu bereid het domein van de hand te doen voor het voorlopige bedrag van 150.000 dollar. Volgens de CEO van het bedrijf, Jon Schultz, is de domeinnaam een absolute must voor een organisatie dat een belangrijke rol speelt in het voorkomen of oplossen van de ebola crisis.

Is de aanschaf van ebola.com een gunstige gok voor het bedrijf uit Nevada? Niet helemaal. Blue String Ventures hebben naast ebola.com ook andere domeinnamen in hun bezit die betrekking hebben op rampen en wereldgezondheid. Deze onderwerpen staan immers garant voor een hoop zoekopdrachten en kunnen dus spontaan veel geld waard zijn.
Categorie: Domeinnamen