17
Inwoners van de gemeente Gent kunnen zich in de komende jaren verheugen op een vliegensvlugge internetverbinding. Telenet is bezig met het vervangen van telecom apparatuur in meer dan 1,8 miljoen woningen in de provincie Vlaanderen om zo een grotere capaciteit te creëren waardoor hogere snelheden mogelijk zijn.

Telenet voorziet gent van snel internetMomenteel is de maximale snelheid voor gebruikers in de gemeente 160 megabit per seconde. Dit maximum zal in de komende vier jaar geleidelijk aan opgeschroefd worden naar 1 gigabit per seconde.

In totaal investeert Telenet 500 miljoen euro in het vernieuwen van de telecom voorzieningen in Gent. Bovendien ontstaan door het project 250 nieuwe banen. In het project wordt namelijk in dertig ploegen van acht man gewerkt om binnen vijf jaar het traject van 70.000 kilometer af te leggen en alle woningen in de omgeving te voorzien van de nieuwe apparatuur.

De investering is niet alleen gericht op de huidige situatie. Telenet houdt ook rekening met de toekomst. Het dataverbruik is, mede dankzij door de toename van het streamen van audio en video, de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen en met nieuwe technologieën in de maak, zal er steeds meer capaciteit nodig zijn.

Inwoners van Gent krijgen overigens niet alleen sneller internet. Vanaf 17 november zullen zij ook beschikken over een gratis internetverbinding genaamd Wi-Free, welke gebruik maakt van EAP-technologie, waarmee het mogelijk is om buiten het huis een verbinding te maken met een hotspot.