02

Zijn profielensites als Facebook op zijn retour? Volgens critici heeft Facebook inmiddels haar top bereikt en ook andere profielensites, zoals LinkedIn, de tegenhanger van Facebook voor professionals, kampen met problemen. Laatstgenoemde heeft te maken met tegenvallende omzetcijfers en verwacht in de nabije toekomst geen verbetering in deze situatie.

linkedinLinkedIn maakt op het moment nog steeds geen winst. Sterker nog, de site draait op het moment steeds meer verlies. Waar het bedrijf in de derde periode van vorig jaar nog een verlies van 3,4 miljoen dollar leed, stond de teller na de derde periode van 2014 op een verlies van 4,3 miljoen dollar.

Ook de vooruitzichten voor de vierde periode zien er niet bepaald rooskleurig bij. Aanvankelijk werd er gerekend op een omzet van ongeveer 612 miljoen dollar. Deze verwachtingen zijn echter al bijgesteld naar een omzet van slechts 600 miljoen dollar.

Marktanalisten geven aan dat LinkedIn meer features moet toevoegen aan de site om relevant te blijven. Zij geven aan dat bezoekers het platform inmiddels door en door kennen en dus steeds minder tijd besteden op de site waardoor de inkomsten achteruit hollen.