21

Gebruikers van Azure, de uitgebreide clouddienst van Microsoft, zullen nog even geduld moeten hebben op de nieuwe update. Afgelopen dinsdag probeerde Microsoft de nieuwe versie van Azure uit te rollen, maar dit leverde ernstige problemen op.

windows azureIn zowel Europa, de Verenigde Staten als grote delen van Azië was Azure even onbereikbaar. Dit was natuurlijk niet acceptabel en Micrsoft maakte dan ook snel en kordaat de beslissing om het systeem terug te zetten naar de oude versie. Hierdoor konden klanten van Azure direct weer gebruik maken van de dienst en hun belangrijke bestanden benaderen.

De update in kwestie was een update voor Azure Storage, de opslagdienst zelf. Microsoft biedt onder de noemer Microsoft Azure echter ook andere diensten aan, zoals Azure Server, welke het mogelijk maakt om een server te laten draaien op de hardware van Microsoft. Met het uitvallen van Azure was daarom even sprake van een kritieke situatie.

Microsoft zal de update nu op een later moment uitrollen. Eerst zal worden uitgezocht waarom de servers plat gingen en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Categorie: Cloud