01

Eindelijk is het zo ver; iedereen kan nu een domein dat eindigt op .gent registreren voor een bedrag van slechts 17 euro (exclusief eventuele kosten die registrars rekenen). De suffix is de eerste Belgische suffix die vrij toegankelijk is voor particulieren.

De eerste particulieren die een .gent domein vastleggen, zullen niet de eerste zijn. Verschillende partijen hebben al een mogelijkheid gekregen om een domein vast te leggen. Aanvankelijk ging het om bedrijven, organisaties en particulieren uit de omgeving van de Belgische stad. Er zijn dan ook inmiddels al een duizendtal .gent domeinen geregistreerd.

Belgische suffixen nog niet razend populair

Op het moment zijn de eerste drie suffixen - .gent, .vlaanderen en .brussels - nog niet uitermate populair. Voor iedere suffix zijn er ongeveer duizend domeinen aangemeld. Voor veel mensen is het dan ook nog even wennen.

Toch bieden deze suffixen een hoop mogelijkheden; zeker als u in beschouwing neemt dat er weinig .be of .com domeinen over zijn met een schappelijke naam.

Daarnaast zijn een groot aantal domeinen met een .gent suffix nog niet beschikbaar. Het gaat om zogeheten premium domeinen die op het moment vastgehouden worden en welke pas later beschikbaar zullen zijn. Aangezien de vraag naar deze domeinen naar verluid erg groot zal zijn, zullen deze hoogstwaarschijnlijk via een veiling verdeeld worden.

Prijzen voor .gent domeinen

De prijs die door Dot Gent Registry gerekend wordt aan de registrars bedraagt 17 euro. Daarmee is .gent niet duurder dan andere suffixen zoals .berlin. Als consument zult u echter meer moeten betalen aangezien er verschillende kosten bij komen. Bovendien bieden registrars verschillende diensten die in sommige gevallen deel uit maken van het pakket. Gemiddeld betaalt u als particulier dan ook tussen de 20 en 25 euro.

Deze prijzen komen overeen met de andere twee Belgische suffixen. Er is nu echter wel een tijdelijke actie waarbij het mogelijk is om een .vlaanderen of .brussels domein op de kop te tikken voor 1 euro. Daarbij is de restrictie wel dat uw echte naam in het domein verwerkt moet zijn.

 

Categorie: Domeinnamen