03
Met de feestdagen in zicht is het weer tijd om het internet af te struinen voor cadeau's. Online winkelen is tegenwoordig niet bijzonder meer en sommige Belgen plaatsen zelfs vaker een bestelling in een webshop dan dat zij een winkel binnenstappen.

betalen op een webshopVoorheen was het vaak enkel mogelijk om met creditcard te betalen. Aangezien niet iedereen over een creditcard beschikt, was online shoppen dan voor sommige mensen niet mogelijk. Steeds meer webshops bieden nu echter ook de mogelijkheid om met een bankpas te betalen.

De vraag die dan onherroepelijk naar boven komt is dan ook als volgt: is het beter om met uw creditcard of met uw bankpas te betalen?

Het verrekenen van de betaling

Er zit een groot verschil tussen de creditcard en de bankpas in de manier waarop online betalingen verrekend worden. Bij een bankpas wordt het geld direct afgeschreven waardoor u er dus genoeg saldo op uw bankrekening moet staan. In het geval van een betaling met een creditcard wordt deze pas aan het einde van de maand verrekend.

Zijn er extra kosten verbonden aan het betalen met een creditcard of bankpas?

Nee. Bij beide manieren van betalen worden er geen extra kosten in rekening gebracht. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over transactie kosten.

Hoe zit het met veiligheid?

De meeste online winkels maken gebruik van een beveiligde verbinding en andere veiligheidsmaatregelen. Betalen met een bankpas is extra veilig omdat u de transactie moet goedkeuren via Digipass of uw kaartlezer. Om te betalen met een creditcard wordt echter meestal enkel naar de code op de achterkant gevraagd.

Een betaling terugvorderen

Een groot voordeel van een creditcard is dat u een betaling op de creditcard kunt aanvechten. Als er dus een transactie op uw creditcard plaats vindt die u wilt storneren en u heeft hier een goede reden voor, dan kan de creditcardmaatschappij u hierbij helpen. Bij betalingen die met een bankpas zijn gemaakt, is dit niet altijd mogelijk. Als u via Maestro betaalt, dan kunt u de transactie aanvechten maar een betaling via Bancontact/Mistercash is definitief.

Extra verzekering

In het geval van een creditcard is het mogelijk om gebruik te maken van extra verzekeringen. Deze verzekeringen kunnen u dekken tegen verschillende vormen van schade wanneer u uw creditcard gebruikt. Voor de precieze regels kunt u het beste even contact opnemen met uw creditcardmaatschappij.

Categorie: Webshops