18

Er wordt nu al jaren gesproken dat big data de technologie van de toekomst wordt. Ook op dit moment speelt big data al een grote rol bij verschillende bedrijven en organisaties. Big data zal de manier waarop wij digitale technologie gebruiken en toepassen volledig omgooien. Toch zijn er nog een aantal kreukels die gladgestreken moeten worden voordat big data pas echt universeel ingezet kan worden.

Eén van de problemen is dat er op het moment nog geen algemene werkwijze is voor het verwerken van big data. Momenteel worden er dus verschillende oplossingen gebruikt welke niet met elkaar te integreren zijn. Dat moet anders kunnen.

Om dit probleem bespreekbaar te maken, zijn een aantal grote spelers in de branche van big data bij elkaar aan tafel geschoven met als doel het ontwikkelen van een universele standaard. Deze standaard, Open Data Platform, moet de integratie en comptabiliteit van big data oplossingen stimuleren.

Tientallen bedrijven hebben zich inmiddels in de Open Data Platform discussie gemengd, waaronder grote namen als IBM, GE, Capgemini en Verizon. Door voor één standaard te kiezen, zijn de verschillende spelers op de markt niet bezig met het voortdurend opnieuw uitvinden van het wiel en kan de technologie achter big data zich sneller evolueren.

Categorie: Innovaties, Cloud