18

Als u nog niet in het bezit bent van een PayPal account dan heeft het online betaalplatform een nieuwe reden gegeven om toch overstag te gaan. PayPal vergoed namelijk sinds kort de retourkosten van een bestelling in een webshop als u deze binnen 14 dagen terugstuurt. En het mooie is dat PayPal deze dienst ook in België aanbiedt.

Geen retourkosten met paypalPayPal was één van de eerste online betaalplatformen waarbij u online kon betalen zonder dat u uw creditcard gegevens hoeft af te geven. PayPal verlaagde hiermee de drempel om online zaken te doen. Zeker in de begintijden van online winkelen was men minder snel bereid om bankgegevens over het internet te delen waardoor PayPal de ideale uitkomst was.

Tegenwoordig kunt u door middel van tussenpartijen als iDEAL en MisterCash snel en veilig betalen met uw bankpas of creditcard. PayPal is dus niet meer de enige speler op de markt die deze diensten aanbiedt. Daarom was het voor het platform om boven het maaiveld uit te steken en daarom is ervoor gekozen om retourkosten in webwinkels te vergoeden.

De retourkosten kunnen behoorlijk oplopen als het om een zwaar pakketje gaat of u het aangetekend terugstuurt. De vraag of u het gratis kunt retourneren of niet is dan ook één van de factoren waar Belgische consumenten een winkel op uit kiezen. Grote webwinkels zoals Coolblue, Zalando en Torfs hebben dit ingezien en bieden dan ook al gratis retourkosten aan.

Het vergoeden van retourkosten is niet het enige extraatje dat PayPal aanbiedt. PayPal garandeert ook uw levering in een webshop door u geld terug te storten wanneer het pakket niet aankomt of er andere problemen ontstaan.

Categorie: Webshops