12
De internationale waakhond voor domeinen heeft afgelopen week aangegeven dat de aanvraag van DNS.be voor de extensie Brussels door de eerste ronde van het goedkeuringsproces heen is. Eerder werd al bekend gemaakt dat de aanvraag voor de extensie Vlaanderen van DNS.be ook door de eerste ronde heen is.

Alhoewel het accepteren van het verzoek niet meteen inhoudt dat de extensies nu uitgerold kunnen worden, is het toch een belangrijke stap naar het uiteindelijk kunnen registreren van de extensies. De volgende stap in het proces is het tekenen van een contract. Daarbij moet DNS.be eerst wachten totdat Icann het contract heeft opgesteld. Dit kan een aantal maanden duren omdat de waakhond meerdere dossiers moet nagaan.

DNS.be heeft van de Belgische overheid de eerste tien jaar de verantwoordelijkheid gekregen voor het beheren van de extensie voor de stad Brussel. De extensie geeft aan iedereen de mogelijkheid om een domein met de extensie Brussels te registeren. Voor bedrijven, personen of instanties die in de buurt van Brussel gevestigd zijn of diensten leveren is de extensie een interessante mogelijkheid.

Uit onderzoek van DNS.be lijkt het animo voor de Brusselse extensie groter te zijn dan het animo voor de speciale extensie voor de provincie Vlaanderen. Volgens DNS.be zal het volgend jaar al mogelijk zijn om domeinen te registreren met beide extensies maar waarschijnlijk zal dit uitlopen naar 2015.
Categorie: Domeinnamen