24
Het klinkt onwaarschijnlijk maar Google is niet meer de meest populaire site van het wereldwijde web. Concurrent Yahoo! is volgens de cijfers van Comscore in de maand juli Google met 4 miljoen bezoekers voorbij gegaan. Beide websites werden binnen de maand juli bijna 200 miljoen keer bezocht dus het gaat niet om een mega groot verschil.

YahooGoogle heeft de laatste jaren onder de zoekmachines een dominerende positie ingenomen. Voor de komst van Google was Yahoo! de grootste zoekmachine maar nadat Google bekend werd bij het gros van de internetgebruikers, zag Yahoo! jaar op jaar haar omzet- en winstcijfers dalen.

Yahoo! besloot ongeveer een jaar geleden om het roer om te gooien en benoemde ex-Google topvrouw Marissa Mayer als CEO. Mayer heeft binnen de organisatie een flink aantal aanpassingen gedaan en heeft daarnaast de opdracht gegeven om het ontwerp van de verschillende sites van Yahoo! een nieuw uiterlijk te geven.
Het nieuwe design van Yahoo! heeft duidelijk effect gehad: het aantal bezoekers ten op zichte van vorig jaar is met 21% toegenomen. Dit in tegenstelling tot Google dat qua bezoekersaantallen nauwelijks groeit. Mayer hoopt dat met meer bezoekers er meer geld in het laatje komt. Een visie die helaas voor Mayer nog niet praktijk is geworden.

Overigens heeft Comscore in deze aantallen niet het de cijfers van Tumblr toegevoegd aan de aantallen van Yahoo!. De site Tumblr is in handen van Yahoo! maar wordt gezien als een aparte, losstaande website.