26

Het ziet er naar uit dat er eindelijk schot in de zaak zit wat betreft de eerste echte update voor Windows 8. Volgens geruchten binnen Microsoft zelf zou afgelopen week de Windows 8.1 update door Microsoft aan haar partners beschikbaar gesteld zijn. Naar de update, die voorheen aangeduid werd met Windows Blue, wordt door veel Windows 8 gebruikers met smart uitgekeken.

windows 8.1Het feit dat de update nu uitgerold is aan de computerfabrikanten en dus een stapje dichterbij haar release is, komt niet geheel als een verrassing. Eerder werd al de datum 26 augustus aangegeven en Microsoft heeft zelf aangegeven dat de update eind deze maand voor haar partners beschikbaar zou zijn.

Inmiddels is dankzij Microsoft blogger Paul Thurrit ook het versienummer van de Windows 8.1 update bekend. De update zal 18 oktober beschikbaar gesteld worden aan het grote publiek. Aangezien tussen de versie voor de computerproducenten en voor de consumenten drie maanden zit, zal er nog het een en ander aangepast worden. De partners van Microsoft krijgen altijd een aantal maanden van te voren de nieuwe versie van Windows zodat zij deze in hun line-up kunnen verwerken.

Gebruikers die naar Windows 8 zijn overgestapt kijken vooral uit naar Windows 8.1 omdat Microsoft heeft beloofd om de oude vertrouwde Start knop terug te brengen. Windows 8 was revolutionair omdat de gebruikersinterface van Windows volledig is omgegooid. Helaas kon niet iedereen dit waarderen en met de Windows 8.1 update hoopt Microsoft een deel van haar gebruikers gerust te stellen door de Start knop als compromis terug te brengen.

Categorie: Innovaties