30

Goed nieuws voor bezitters van een SkyDrive Pro abonnement. Het aantal beschikbare opslagruimte van de SkyDrive Pro accounts zijn onlangs door Microsoft vergroot naar totaal 25 GB opslagruimte. Voorheen moesten gebruikers het met 7 GB doen dus het gaat om een aanzienlijke vergroting.

skydriveSkyDrive Pro is een optie die beschikbaar wordt gesteld aan gebruikers met een Office 365 abonnement. Met SkyDrive Pro is het mogelijk om zowel Office bestanden als andere bestanden op te slaan in de cloud. SkyDrive Pro is door middel van een app ook beschikbaar voor besturingssystemen als Android, iOS en Windows Phone. Daarnaast is er met de reguliere SkyDrive ook een kosteloze variant beschikbaar. 


Overigens is het mogelijk om met SkyDrive Pro nog meer ruimte te krijgen. U moet hier wel meer voor betalen. U kunt het aantal beschikbare opslagruimte op uw SkyDrive vergroten naar 50 GB of zelfs naar 100 GB. U betaalt u hiervoor wel 5 dollar tot 15 dollar per maand meer voor. SkyDrive Pro heeft daarnaast sinds kort de Shared with Me feature. Met deze optie kunt u zien welke documenten met u gedeeld zijn.

De aanpassingen aan SkyDrive Pro heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Microsoft de hete adem van Box in haar nek voelt. Box biedt sinds kort namelijk 10 GB gratis opslagruimte aan terwijl dit voorheen slechts 5 GB was.

Categorie: Cloud