08
Google en Facebook hebben de eer om samen de twee meest bezochte websites ter wereld te zijn. Twee medewerkers van het Oxford Internet instituut hebben onderzoek gedaan naar het internetgedrag over de hele wereld. Telkens weer kwam deze twee grote namen naar boven. Aangezien je in het dagelijks leven bijna niet meer om Google en Facebook heen kunt, komt de uitslag van het onderzoek niet als een verrassing.

facebookDe resultaten van het onderzoek zijn omgezet in twee kaarten waar de resultaten visueel helder zichtbaar zijn. De eerste kaart is gegoten in een Age of Empires sausje terwijl de andere kaart de informatie indeelt aan de hand van het aantal internetgebruikers per land. Beide kaarten geven op hun eigen manier weer welke sites het populairst zijn.

Op beide kaarten is goed te zien dat wereldwijd Facebook en Google verreweg de meest bezocht worden. In veel Westerse landen staat Google bovenaan terwijl Facebook vooral in Arabische landen en Zuid-Amerika populair is. Er zijn ook landen waarbij Facebook en Google niet op nummer één staat. Zo is in China de lokale variant van
Facebook, Baidu, ontzettend populair en in Rusland kiest men liever voor hun eigen variant van Google, Yandex.

Tot slot gaven de medewerkers van het Oxford Internet instituut aan dat zij helaas niet over concrete data van het internetgebruik in Centraal-Afrika konden vinden.