31
mobiel internet in België
Het aantal mobiele internetgebruikers in België het afgelopen jaar enorm gestegen. Dat is de conclusie van een studie van digitaal agentschap Wijs. Tegenwoordig is mobiel internet goed voor zo'n 16% van al het internetverkeer in het land.

Voor de studie heeft het bureau zich gericht op de 76 meest bezochte Belgische websites. Deze sites worden tesamen maandelijks zo'n 4 miljoen keer bezocht. Het is niet de eerste keer dat Wijs deze 76 sites onder de loep neemt waardoor het eenvoudig is om de resultaten van vorige studies en deze studie naast elkaar te leggen om zo tot een conclusie te komen.

Uit de resultaten blijkt dat de afgelopen drie maanden gemiddeld 16% van alle verzoeken naar deze websites afkomstig waren van mobiele apparaten. In de maand augustus lag dit percentage het hoogst maar dit is enigszins begrijpelijk gezien de vakantie periode. Toch lag dit percentage in dezelfde periode maar dan een maand terug op slechts 8%. Het gebruik van mobiele internet is op basis van deze studie dus binnen een jaar verdubbeld.

Vooral webshops en internetwinkels worden vaak mobiel verzocht. Bij deze sites ligt het percentage mobiele gebruikers tussen de 20% en 25%. Het bureau geeft aan dat dit percentage nog hoger zou kunnen liggen maar het feit dat veel webshops nog te weinig investeren in een mobiele website deze ontwikkeling voorlopig nog tegen gaat.

Digitaal agentschap Wijs heeft ook gekeken naar welke apparaten dan worden gebruikt voor mobiel internet. Uit de gegevens blijkt dat de Apple iPad met 52% van al het mobiele internetverkeer verreweg het meest populaire apparaat is. Ook de Apple iPhone is met een percentage van 19% erg populair bij de Belgen.