12
De miljonairsclub heeft in één dag een hoop nieuwe leden erbij gekregen. Het gaat vooral om mensen die werkzaam zijn voor Twitter. De berichtendienst ging vorige week met succes de beurs op. Na de eerste dag op de beurs waren de aandelen Twitter belandt op een bedrag van 44,90 Amerikaanse dollar.

Aangezien de aandelen Twitter op de beurs geïntroduceerd werden voor slechts 26 dollar, zijn een hoop medewerkers die van het bedrijf een fiks aantal aandelen hebben meegekregen in één klap miljonair. Volgens onderzoeksbureau PrivCo gaat het om zo'n 1.600 man.

Maar niet alleen mensen die bij Twitter werkzaam zijn, vieren een feestje. Ook de Amerikaanse belastingdienst profiteert flink van de beursgang van Twitter. De belastingdienst sleepte namelijk een bedrag van maar liefst 2,2 miljard dollar meer binnen omdat aandelen Twitter binnen een dag met maar liefst 73% zijn gestegen.

Ondanks het recente succes van Twitter, zijn er echter veel analisten die geen grote verwachtingen hebben van de berichtendienst. Vorig jaar ging branchegenoot Facebook zonder succes de beurzen op. De eerste drie maanden was er veel animo naar de aandelen, maar daarna zakte de keurs als een pudding in.

Facebook heeft, in tegenstelling tot Twitter, een beter businessplan omdat het platform zowaar een manier heeft om inkomsten te generen (betaalde advertenties) en heeft daarnaast ook meer leden. Verder is Facebook nu in het bezit van de populaire berichtendienst Instagram.