16
Alhoewel het nog minimaal een jaar zal duren voordat we domeinnamen die eindigen op .brussel, .gent of .vlaanderen kunnen registreren, zijn de reclamecampagnes al van start gegaan. Zo ziet u overal in Brussel affiches waarop de domeinextensie .brussel slinks in verstopt zit en staat er bij DNS Belgium, de partij die deze extensies gaat beheren, een grootschalige campagne in de planning.

uw bedrijf.vlaanderen
Volgens de directeur van DNS Belgium, Philip Du Bois, is het niet vanzelfsprekend dat de manier van internetmarketing altijd hetzelfde zal blijven. Momenteel staan zowel Twitter als Facebook centraal in veel marketingcampagnes op het internet. Maar het internet is voortdurend in verandering waardoor dit soort campagnes slechts op korte termijn zullen werken.

Met een website die geregistreerd is op een lokale domeinextensie zoals .gent of .brussel ben je verzekerd dat jouw site voorrang krijgt bij zoekacties. U zult in één klap een voorsprong hebben op concurrerende websites die op de reguliere .be domeinextensie zijn geregistreerd.

Voordat de domeinextensies voor het grote publiek openbaar gemaakt worden, zullen eerst een aantal stappen doorlopen worden. Zo krijgen lokale bedrijven, overheidsinstellingen en merken als eerst de kans om hun domein te registreren op de aansluitende lokale domeinextensie. Deze stap wordt ook wel de sunrise periode genoemd.

In de volgende stap volgt opnieuw een sunrise periode maar dan voor privénamen. Iedereen in België kan een domein op haar achternaam, voornaam of een combinatie van beide registreren met één van de nieuwe extensies.

In de derde stap worden de nieuwe domeinextensies door middel van een veiling ter beschikking gesteld aan de rest van de wereld. Wanneer daarna alle populaire domeinnamen geveild zijn, kan iedereen zonder limitatie een domein registreren met één van de nieuwe domeinextensies.

Om te voorkomen dat er meteen een hoop domeinen worden geregistreerd met de bedoeling om deze voor flinke winst door te kopen, worden de nieuwe domeinextensies mondjesmaat beschikbaar gesteld. Omdat men ook verwacht dat het goedkeuren en uitrollen van de domeinextensies langer dan twee jaar gaat duren, zal het waar
schijnlijk 2,5 - 3 jaar duren voordat u eindelijk een .gent of .brussel extensie kunt registreren.

De prijzen voor het registreren van nieuwe domeinen met deze domeinextensies is nog niet bekend. DNS Belgium geeft echter aan dat zij voor dit jaar nog de uiteindelijke tarieven zullen doorgeven. Er wordt verwacht dat de domeinen, met uitzondering van .gent, ongeveer 25 euro per domein gaan kosten. Domeinen met de .gent extensie zullen naar verwachting iets duurder worden.
Categorie: Domeinnamen